top of page
Family Portrait

לקורס לימודי הדרכת הורים 

  ד"ר מיכל צוקר מזמינה אתכם  

בואו ללמוד איתי להיות יועצים משפחתיים
(הדרכת הורים)

הוקלט ב-2020

  • כלים פרקטיים לליווי זוגות בתהליכי ייעוץ זוגי בקליניקה פרטית.

  • תעודת יועץ או יועצת משפחתית.

  • ליווי אישי מקצועי, ע"י ד"ר מיכל צוקר, גם לאחר קבלת התעודה וללא הגבלת זמן.

  • חוויית למידה משמעותית ומרגשת, שמאפשרת התפתחות אישית ומשפחתית.

  • השתייכות לקבוצת קולגות גם לאחר תום הקורס, שבה אפשר לשתף, להתייעץ ולקבל תמיכה, עזרה וליווי (בנוכחות ד"ר מיכל צוקר).

מה תקבלו בקורס ייעוץ משפחתי?

לימודי ייעוץ משפחתי

בקורס לימודי הדרכת הורים נלמד את עקרונות ההורות המיטיבה.

איך אפשר להשיג את שיתוף הפעולה של הילדים, בלי ריבים, בלי עונשים ובלי כעס? איך אפשר לייצר בבית אווירה של קירבה, חמימות ושמחה? איך נשמור על גבולות בבית? ואיך נייצר קשר קרוב עם הילדים גם בגיל ההתבגרות?

הקורס הוא פרקטי ומקנה כלים להתערבות ממוקדת מטרה, כלים מעשיים, פשוטים ויומיומיים שנוכל ללמד את ההורים. נכיר בקורס את התיאוריות הפסיכולוגיות שמאחורי הכלים הללו: התיאוריה האדלריינית, תיאוריות התפתחות הילד והמתבגר, תיאוריית המשפחה כמערכת ועוד. נלמד איך אפשר להשתמש בתיאוריות הללו כדי לעזור להורים שמתלוננים על קושי ספציפי עם הילדים שלהם.

בקורס נכיר את עקרונות היסוד של הייעוץ המשפחתי ונוכל ללוות הורים שמתמודדים עם מצבים מיוחדים, כגון: דימוי עצמי נמוך, השמנת יתר בילדים, הפרעות קשב, מריבות אחים, קשיי גמילה, חרדות של ילדים, גיל ההתבגרות, גירושין, משפחות מורכבות, מיניות, מלחמה ועוד.

הלימודים כוללים ידע תיאורטי, כלים מעשיים וכן התנסות בסימולציות ותרגולים בזוגות, בשלשות או יחד כל הכיתה.

הקורס יצא לדרך בתפוסה מלאה. 
ניתן להירשם לשנה הבאה - כעת בתעריפי רישום מוקדם. 
לפרטים נוספים - השאירו פרטים:

בשנים האחרונות יש עלייה בכמות הדיווחים על חרדות. בהמון בתים ילדים מפחדים ללכת לבד אפילו לחדר, חוששים לישון לבד, עושים רגרסיות (הרטבות לילה, חזרה למוצץ, קושי להירדם). גם ההורים נמצאים בחרדות ובהמון בתים גם מתמודדים עם אובדן ועם שכול.

הרבה הורים מגיעים בימים האלה לקליניקות להדרכות הורים ומבקשים עזרה.

היום יותר מתמיד יש הבנה של הורים שאפשר ללמוד איך להיות הורים טובים יותר, שאפשר ללמוד איך להשיג את שיתוף הפעולה של הילדים בטוב ואיך ליהנות מלהיות הורים. יש המון ביקוש להדרכות הורים ויש בשטח מחסור ביועצים משפחתיים טובים. כאלה שיש להם כלים ויודעים לתת מענה על הבעיות של התקופה הקשה הזו.

למה
דווקא עכשיו?

בקורס נלמד בין היתר:

איך הורים יכולים לעזור לילדים להתגבר על חרדות, בזמן שגם הם עצמם מבוהלים?

איך לתווך לילדים את המציאות הקשה?

איך לעזור לילדים להתמודד עם אובדן ושכול?

מה לעשות כשהילדים עושים רגרסיות? (חוזרים להרטיב בלילה, חוזרים למוצץ, לא נרדמים בלילה ועוד)

הדרכת הורים הוא המונח העממי המקובל לתהליך המקצועי של ייעוץ משפחתי או טיפול משפחתי.

בתהליך ייעוץ משפחתי שגרתי אנחנו נפגשים עם ההורים בלבד (לכן התקבע המונח העממי הדרכת הורים) ומדריכים אותם כיצד לנהוג עם ילדיהם וכיצד לחנך אותם. אנחנו עוזרים להם לזהות מצבים בהם הילדים זקוקים לטיפול רגשי, פסיכולוגי, נוירולוגי או פסיכיאטרי.

אנחנו מלווים את ההורים בתהליך שבו הם לומדים מהו הסל הערכי החשוב עבורם להעניק לילדיהם, מהו המודל ההורי והמשפחתי אליו ירצו שילדיהם ייחשפו ואיך אפשר להחזיר אל הבית אווירה של שיתוף פעולה, קירבה ושמחה. 

יש מטפלים שמרגישים נוח יותר לכנות את התהליך הטיפולי 'ייעוץ משפחתי' ואילו אחרים מעדיפים כינויים אחרים, כגון: 'הדרכת הורים', 'ליווי הורים' או 'הנחיית הורים'. חשוב שהמטפל יחוש בנוח עם מה שכתוב אצלו בכרטיס הביקור שלו, כדי שיוכל בנינוחות להציע למשפחות את המתנה של החזרת השמחה והאהבה הביתה.

בקורס לימודי הדרכת הורים בבית ספר נמש למקצועות המשפחה אנחנו מאפשרים לכל בוגר לחפש לעצמנו את המינוחים שנוחים לו, שמטיבים לתאר את השליחות שלו ושגורמים לו לתחושת משמעות.

המילים טיפול, ייעוץ, ליווי, הנחייה או מילים אחרות יוכלו להתחלף, ובתנאי שיהיו בידיו הכלים והיכולת להציע אותם להורים ולהציל נפשות, שזו השליחות שלנו.

מה ההבדל
בין ייעוץ משפחתי,
טיפול משפחתי 
או הדרכת הורים?

לימודי הדרכת הורים - תוכנית הלימודים

שיחות עם הילדים

איך לעודד את הילדים לשתף בעולמם, לייצר עם הילדים קירבה ולקבע את מעמדם של ההורים ככתובת רגשית עבורם?

הפרעות קשב, היפראקטיביות וקשיים בארגון

דרכי התמודדות ועזרה לילדים עם הפרעות קשב מסוגים שונים.

סוגיות בגמילה

גמילה מהנקה, בקבוק, מוצץ, חיתולים, מציצת אצבע, שינה על הידיים של ההורים, מסכים ועוד.

גיל ההתבגרות

מה עובר על ילדים בגיל ההתבגרות? כלים להורים למתבגרים: התמודדות עם מרד הנעורים, חציית גבולות, התמכרות למסכים, שקרים, הסתרות, גניבות, אלכוהול, סכנות.

גירושין

התמודדות עם פירוק הבית, איך אפשר לעזור לילדים לעבור את התקופה באופן מיטבי, קשיים מרכזיים שמאפיינים התמודדות עם גירושין.

פרק ב׳

סוגיות מיוחדות שמאפיינות משפחות בפרק ב'.

ילדים עם צרכים מיוחדים

נלמד כלים להתמודדות משפחתית עם הבעיות הייחודיות לילדים עם צרכים מיוחדים? סוגיות אופייניות למשפחות שמתמודדות עם צרכים מיוחדים.

השמנת יתר בילדים

בניית דימוי גוף תקין בילדים, עבודה עם אכילה רגשית, קשיים בריאותיים וחוסר בטחון עצמי.

מוות ומיניות

איך מתקשרים עם הילדים סביב נושאים טעונים כמו מוות ומיניות? חינוך מיני להורים.

הורות במצבים מיוחדים

הורה יחידני, אימוץ, פונדקאות, בנק הזרע, תאומים, שלישיות, ילדים על הרצף האוטיסטי או בחינוך המיוחד, אובדן ושכול במשפחה.

מבוא לתיאוריות הפסיכולוגיות 

נכיר את התיאוריות הפסיכולוגיות המרכזיות שבבסיס הייעוץ המשפחתי (אדלר, אריקסון, בולבי, פרויד, מינושין, סנרש ועוד). נבין את החשיבה הפסיכולוגית שבבסיס העזרה שלנו להורים. 

המודל המרכזי בבסיס הייעוץ המשפחתי 

נבין לעומק מה מניע ילדים להתנהגויות לא רצויות ואילו כלים עומדים בפני ההורים שרוצים להשיג את שיתוף הפעולה של הילדים ולהשרות אווירה נעימה בבית.

המשפחה כמערכת

נלמד את התיאוריות הפסיכולוגיות הבוחנות את אתגרי ההורות דרך פרספקטיבה מערכתית. נכיר את האתגרים העומדים בפני הורים במשפחה המודרנית ואת הכלים הפרקטיים העומדים לרשותם.

ההורה כעוגן ערכי

איך מנחילים לילדים ערכים חשובים (עצמאות, צניעות, יושר, אחריות, שותפות, סקרנות ועוד)?

גבולות

מציבים גבולות באהבה ומשיגים את שיתוף הפעולה של הילדים? נכיר את תהליך השינוי בשלבים ולמד כלים להתמודדות פרקטית עם מצבים של חציית גבולות.

יחסי אחים

איך מתמודדים עם מריבות בלתי פוסקות? איך מתגברים על יחסי קנאה ותחרות בין אחים? איך מובילים את האחים ליחסי חברות וקירבה? איך מתכוננים לבואו של אח חדש? התמודדויות מיוחדות לתאומים.

זוגיות והורות

האם זה יכול ללכת ביחד? כלים להתמודדות עם מתח בהורות שנכנס בזוגיות ומתח בזוגיות שנכנס בהורות, במשפחות 'רגילות' ובמשפחות 'מורכבות'.

בניית דימוי עצמי

איך מקנים לילדים בטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה?

פחדים, חרדות ודכאון בילדים

דרכי התמודדות וטיפול. מצבי חרדה מיוחדים (כגון אילמות סלקטיבית).

קורס ייעוץ משפחתי בבית ספר נמש למקצועות המשפחה מקנה חוויה מרגשת ומשנה חיים. למרות שהלמידה היא בזום, אנחנו שומרים על קבוצת למידה קטנה ואינטימית. כל משתתפי קורס ייעוץ משפחתי עולים לזום עם מצלמות דולקות ומתאמנים בזוגות או בשלשות על הכלים הנלמדים. החוויה הרגשית היא קרובה ומיטיבה.

הקורס לימודי ייעוץ משפחתי הוא קורס פרקטי. אנחנו לא עוסקים בתיאוריות אקדמיות כלליות, אלא לומדים את הביטוי של התיאוריות הללו בצורת כלים שבעזרתם נוכל לעזור להורים שיושבים מולנו בקליניקה כרגע וזקוקים לעזרה. מה נוכל לומר להם? איך נוכל לעזור להם להשיג את שיתוף הפעולה של הילדים שלהם? איך נוכל לענות להם? מה כדאי לומר להם כדי שיצליחו לשנות את הדפוסים האוטומטיים שלהם וליהנות מלהיות הורים?

אי אפשר ללמוד טיפול ע"י הקשבה פאסיבית להרצאות, לכן קורס ייעוץ משפחתי מספק למידה אינטראקטיבית שמאפשרת למשתתפי הקורס להטמיע את הכלים שאנחנו לומדים ולבנות ביטחון עצמי כמטפלים. המטרה היא שבתום הקורס - אם תרצו לקפוץ למים, תוכלו להעז להציע את עצמכם כמטפלים ולהגשים את החלום ללוות הורים וללמד אותם הורות מיטיבה.

רק אצלנו, בתום הקורס לימודי ייעוץ משפחתי - הליווי הוא אישי, ע"י ד"ר מיכל צוקר והוא לא מוגבל בזמן. בנוסף, הקבוצה הכיתתית נשארת פעילה וכך אתם לא לבד בשטח, גם לאחר קבלת התעודה.

אצלנו, בקורס לימודי ייעוץ משפחתי, נוצרת בכיתה אווירת גיבוש וקירבה אינטימית בין כל המשתתפים ולכן חברי הכיתה יוזמים מפגשים מחוץ לזום, למרות שהתלמידים מפוזרים בכל הארץ.

למה

דווקא אצלנו?

תלמידים מספרים

Love

למדתי אצל מיכל כלים פרקטיים שאני משתמשת בהם גם בחיים האישיים שלי. מיכל מלמדת בצורה מרתקת, אי אפשר להירדם. האווירה מצחיקה ומרגשת.

מיכל גם הביאה דוגמאות מהקליניקה שלה, כך שהתיאוריות כאילו יצאו מהספרים והפכו מוחשיות ומעשיות.  אני רוצה להודות למיכל על שנתנה לי את המתנה הזו - להגשים את החלום הזה שלי.

טלי, יועצת זוגית ומשפחתית

אני רוצה להודות למיכל על האמון שלה בי, על העידוד,

הזמינות הגבוהה שלה, גם מחוץ לשעות של הקורס והליווי והתמיכה גם אחרי הקורס.

וכל זה תמיד בחיוך מקסים

ובהמון אכפתיות. 

אני מרגישה שלמדתי ממיכל המון, גם כמטפלת, גם כבת זוג וגם כאמא.

חגית, יועצת זוגית

המפגשים בקורס היו מעניינים. מיכל הביאה ידע ותבונה וגם ארגז כלים מאוד שימושיים אותם אני לוקח עבור אותם זוגות שיגיעו לייעוץ, אבל לא רק אלא גם עבור עצמי.

האנרגטיות של מיכל, השליטה בחומר, הדוגמאות מהקליניקה והובלת המפגשים היו הרבה מעבר למה שציפיתי  כאשר נרשמתי לקורס זה.

יואב, יועץ זוגי

כיף ללמוד אצל מיכל. החיוך שלה, האנרגיה בכיתה, האינטיליגנציה הרגשית - כל אלה יצרו בכיתה אווירה מגובשת ונעימה שאיפשרה לנו, התלמידים, לעבור תהליך התפתחות מדהים במהלך הקורס.

מיכל לימדה אותנו שכדי להיות מטפלים טובים אנחנו חייבים ליישם את הטכניקות בעצמנו, בבית שלנו. אני יכולה להעיד שבבית שלי היום הרבה יותר שמח וטוב.

נירית, יועצת זוגית ומשפחתית

גלית, יועצת זוגית

כשהגעתי ללמוד אצל מיכל הייתי חסרת בטחון. לא האמנתי שבאמת אעז לשבת מול זוג וללוות אותם לשלום בית. מיכל לא ויתרה לי, והתעקשה שאעז ואקפוץ למים בסימולציות בכיתה. ולאט לאט צברתי בטחון.

מיכל פתחה בפניי עולם שלא הכרתי, את עולם הזוגיות האופטימית. זוגיות שיש בה אהבה ושמחה. הליווי שלה נמשך גם אחרי שהקורס נגמר ועד שהרגשתי בטחון בקליניקה משלי.  אני יכול להגיד שהעולם שלי לגמרי השתנה מאז שפגשתי את מיכל.

עומר, יועץ זוגי

בוקר טוב, אני מוכרחה לשתף אותך בתחושות שלי: אני מחכה ליום שלישי בכמיהה. שואבת ממך בשקיקה כל מילה ומילה. הרוגע, העדינות, הידע, הבקיאות וכמובן החיוך שלך - גורמים לתחושות של הנאה והנעה שלא נגמרות. אני כל כך נהנית, הזמן עובר בלי להרגיש. אני כל כך שמחה שהצטרפתי לקורס. בחרת בעיסוק שכל כך מתאים למידותייך... איזה עונג. תודה, תודה, תודה.

דקלה, יועצת משפחתית

שאלות ותשובות נפוצות לגבי לימודי ייעוץ משפחתי

  • מה מקבלים בקורס?
    בקורס לימודי ייעוץ זוגי בבית ספר נמש לומדים את כל הידע התיאורטי הדרוש ואת ארגז הכלים הפרקטי המלא של היועצים הזוגיים. תלמידי הקורס מתאמנים בסימולציות וצוברים בטחון בשימוש בכלים הנלמדים. בתום ארבעה וחצי חודשים, מקבלים הבוגרים תעודה של יועצים זוגיים וזכאות לליווי אישי של ד"ר מיכל צוקר בתהליך שלהם עם הזוג הראשון. בנוסף, תלמידי הקורס מקבלים חווית למידה ייחודית ומהנה ודינמיקה קבוצתית שמאפשרת תהליכי התפתחות וצמיחה אישיים.
  • זום לעומת פרונטלי
    אצלנו בבית ספר נמש, התלמידים מקבלים את כל הידע התיאורטי ואת כל הכלים הפרקטיים של היועצים הזוגיים, בין אם הקורס מתנהל פרונטלית ובין אם הוא מתנהל בזום. כיתות בבית הספר מונות עד 15 תלמידים מקסימום בכל מקרה. השעורים בזום (בדומה לשעורים הפרונטליים) כוללים עבודה בזוגות או בשלשות בחדרי זום נפרדים, שמאפשרים לתלמידים להתנסות בסימולציות בהן אנחנו מתאמנים על הכלים הפרקטיים שאנחנו לומדים. התלמידים מחוייבים להדליק מצלמות והלמידה מאד אינטרקטיבית, כך שנשמרת מידת עירנות גבוהה במהלך השעור ונוצר הווי וגיבוש כיתתי. תעודות הגמר הן זהות ללומדים בזום וללומדים פרונטלית. וכן הזכאות לליווי האישי בתום הקורס.
  • האם בתום הקורס אוכל לטפל בזוגות?
    בקורס לימודי ייעוץ זוגי תקבלי את כל הידע התיאורטי וכן את ארגז הכלים הפרקטי המלא של היועצים הזוגיים. תרכשי ניסיון בתרגולים בכיתה, בסימולציות בזוגות ובשלשות בהן נתאמן על השימוש בכלים הנלמדים. כבוגרת הקורס את זכאית לליווי אישי של ד"ר מיכל צוקר בתהליך עם הזוג הראשון – שיחה של שעה על כל פגישה שלך עם הזוג. בקורס יושם דגש על בניית הבטחון שלך כמטפלת. בנוסף, נכיר בקורס את נורות האזהרה של הטיפול הזוגי. נלמד מתי עלינו להפנות את המטופלים שלנו לאנשי מקצוע אחרים (פסיכיאטרים, נוירולוגים, סקסולוגים ועוד). האם תוכלי בסופו של הקורס לקפוץ למים ולטפל בזוגות? רק את יכולה באמת לענות על השאלה הזו. יש אנשים שלומדים עוד ועוד, צוברים תעודות שונות וזקוקים לזמן כדי לרכוש את הבטחון בעצמם כמטפלים. אחרים מזנקים למים ולומדים תוך כדי תנועה וניסיון. נוכל להבטיח לך – שאם תרצי לנסות ולטפל – תקבלי מאיתנו את כל התמיכה והליווי הדרושים לך.
  • האם הקורס מתאים לאנשים מהמגזר שלי?
    כן. בבית ספר נמש לומדים קורס ייעוץ זוגי שמתאים לכל המגזרים. תלמידים שחולמים ללוות זוגות מהמגזר הדתי (יהודי או מוסלמי או אחר), ילמדו כלים ושפה שמתאימה לעבודה עם דתיים. נלמד בקורס איך מייצרים שלום בית, איך מתמודדים עם דיני טהרה, עם פערים בין בני הזוג בדקדוק במצוות ועוד. תלמידים שחולמים על ליווי זוגות להט"בים יקבלו בקורס כלים ומענה שיכול להתאים לאוכלוסייה הזו. נלמד בקורס על ליווי זוגות שחיים במבנים מורכבים של משפחות – משפחות חד מיניות, משפחות א מונוגמיות (זוגות בקשר פוליאמורי או א מונוגמי בהסכמה), משפחות בפרק ב' או ג' ועוד.
  • האם התעודה מוכרת לגמול השתלמות?
    לא. בתום הקורס לימודי ייעוץ זוגי בבית ספר נמש מקבלים הבוגרים תעודה יוקרתית שמאפשרת להם לטפל באופן פרטי. על מנת לקבל גמול השתלמות יש להצטרף לתוכניות בהם הלימודים נמשכים זמן ארוך בהרבה (שנתיים או שלוש). אצלנו בבית ספר נמש אנחנו מכסים את כל החומר התיאורטי וכן את ארגז הכלים הפרקטי השלם של היועצים הזוגיים תוך ארבעה וחצי חודשים.
  • האם התעודה מוכרת על ידי המדינה?
    תעודות בתחום הטיפול בארץ לא מוכרות על ידי המדינה. כדי להשתלב בעבודה כמטפלת במוסדות של המדינה (עיריות, בתי ספר, בתי חולים וקופות חולים) עלייך לסיים תואר שני בפסיכולוגיה או בעבודה סוציאלית. כל תעודה טיפולית אחרת איננה מוכרת. אולם, תוכלי לפתוח קליניקה פרטית משלך באופן לגמרי חוקי ולקבל מטופלים באופן פרטי. מטופלים שיגיעו אלייך יעשו זאת משום שקיבלו עלייך המלצה מהשכנה, הקולגה או קרובת המשפחה שהייתה אצלך בעבר ולא יתעניינו בתעודה שלך בכל מקרה. כיוון שתחום הטיפול בארץ פרוץ לחלוטין וכל אחד יכול לקרוא לעצמו מטפל עלינו לפתח יושרה פנימית ולבחון את עצמנו האם יש ברשותנו את הכלים הדרושים כדי לקבל מטופלים ולסייע להם בעיתות משבר.
  • כמה תלמידים יש בכיתה?
    הלמידה בבית ספר נמש נעשית בקבוצות קטנות ואינטימיות על מנת לאפשר יחס אישי לכל תלמיד וכן דינמיקה קבוצתית שיש בה הווי וגיבוש כיתתי. תלמידי הקורס יכולים להתאמן בסימולציות ובתרגולים שנעשים בכיתה בזוגות או בשלשות וכך לצבור בטחון בשימוש בארגז הכלים הנלמד. בכל כיתה יש כ-15 תלמידים.

הקורס יצא לדרך בתפוסה מלאה.
ניתן להירשם לשנה הבאה - כעת בתעריפי רישום מוקדם. 
לפרטים נוספים - השאירו פרטים:

הרשמה

תלמידים שנרשמו ומבקשים לבטל את הרישום לקורס יוכלו לעשות זאת לפי התנאים הבאים:

ביטול שיוגש בכתב, עד למועד פתיחת הקורס – יוחזר כל הסכום ששולם, למעט דמי רישום בסך 400 ₪. 

ביטול שיוגש בכתב לאחר השיעור הראשון (ועד השיעור השביעי) – ייגבו 50% משכר הלימוד.

ביטול שיוגש בכתב לאחר השיעור השביעי – ייגבו 100% משכר הלימוד.

לימודי הדרכת הורים, לימודי ייעוץ משפחתי מיועדים למאמנים, מטפלים אישיים או זוגיים, יועצים חינוכיים, אנשי חינוך ואקדמאים שמחפשים הרחבת ארגז הכלים הטיפוליים או שינוי כיוון מקצועי.

למי מתאים קורס ייעוץ משפחתי?

בנוסף – לימודי הדרכת הורים מתאימים להורים שרוצים לשפר את היכולות ההוריות שלהם וללמוד איך ליהנות מהיותם הורים.

 

​תעודת יועצים משפחתיים תינתן לבוגרי הקורס שיפגינו נוכחות פעילה בשעורים ויהיו נוכחים בלפחות 80% מהשיעורים.

​​לימודי הדרכת הורים כוללים הדרכה מקצועית (סופרוויז'ן) אישית מד"ר מיכל צוקר, בתהליך פרקטיקום של ליווי משפחה, מחוץ לשעות של הקורס. יד ביד עד לתחושת עצמאות בשטח. 

bottom of page